Tuesday, 27 March 2012

It's everywhere..

Everywhere I turn, I will see a pregnant woman.

And it made me smile.

And wishing I will be next.

Alhamdulillah, dah immune. Dah tak jeles dah. Tapi everytime bila tengokk mommy-to-be, terus berdoa,

"Ya Allah, kurniakanlah daku zuriat keturunan yang soleh dan solehah, sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui".

Ameen.


6 comments:

  1. Kalau org2 pregnant tu sy tak kenal,ok lagi, boleh nk kawal air muka...tapi kalau org2 itu saya kenal, cepat2 saya kena keluar dr tempat tu huhu tak boleh nak ngadap :-(

    ReplyDelete
  2. Naluri saya pun begitu...
    Saya pOn sama kalo dgr org yg kita kenal pregnant, hati saya mcm tisu. Owh dear..it's all about rezeki. Soal hati menguasai perasaan yg tidak dapat disorokan.

    ReplyDelete
  3. Sama, they are like MOCKING us. pandang kiri pandang kanan, dalam one group of ladies yg tgh lunch sama, MESTI ada sorang yg pregnant. atau kite yg observant sgt. hehehe..yeah we feel the same thing.
    kdg2 pernah terdetik, "apesal kau pregnant?" "kau pun, pregnant jugak?" eh, "kau pun? apsal semue org pregnant?"
    tapi tune otak balik dan bagitau diri, entah2 dia pun 5 6 tahun try agaknya baru dapat. atau die dah gugur berkali2..skang baru pregnant..atau memang die bunting pelamin..sebab tuhan mmg suruh die jadi Mak kalau tak nanti die takleh handle idup berTTC mcm kite...mcm2 bende kite fikir nak kasi bertenang. haha!

    ReplyDelete
  4. Siti,

    Take your time dear. Sebab I pun dulu macam tu.

    ReplyDelete
  5. Umaira,

    Itulah kan. I dulu pun macam tu. Siap nangis depan orang tu pun pernah.

    But as I said, dah masuk 6 tahun, so dah immune sikit. Dah boleh senyum. Tapi terus berdoa, moga-moga Allah berikan kita semua nikmat ini.

    ReplyDelete
  6. JayFarhana,

    Agaknya kot. Sebab Allah takkan beri dugaan yang kita tak tertanggung kan?

    We are strong ladies. And getting stronger everyday. Memang emosi penting, tapi kalau emosi sedih dictate our lives, tentu tak syok kan?

    ReplyDelete