Thursday, 7 November 2013

Contact Number *Updated*

I will update this as I am asking her permission to publish her number.

Sabar ya sayang-sayang semua.

------------------------------------------------------------------------------------

I am so sorry for delaying this important information. Permission needed before the reveal.

Just like JayFarhana, I would like to stress out a few rules before I can give you the number. Bukan nak susahkan semua, just kita kembalikan diri kepada Allah Yang Maha Esa. Semua ini adalah kehendak-Nya. Ingatlah, bahawasanya HIDUP ini sebenarnya adalah UJIAN.

Saya bersyukur kerana melalui 'sharing' saya tempohari telah membuka hati rakan-rakan sekalian. Bukan saya yang menggerakkan hati semua, hanya Allah lah yang berkuasa. Semua ini ada hikmah-Nya. Kita hanya perlu berfikir dan bersyukur.

Saya mohon kepada rakan-rakan, buatlah perkara-perkara ini dan patuhilah syarat ini.

Yang pertama, saya mohon semua, termasuk diri saya, untuk solat TAUBAT. Mohon keampunan dari Allah. Berdoa bersungguh-sungguh sampai menangis. Mohonlah keampunan dari Allah. Semoga kita dimudahkan untuk melakukan perkara ini.

Yang kedua, saya mohon semua, pohonlah restu dari SUAMI sebelum menjalani rawatan ini. Percayalah, restu suami sangatlah penting. Kalau boleh, selagi belum suami izinkan, selagi itu kita pujuk untuk benarkan. Biar suami isteri bersama-sama menjalani rawatan. Biar suami tengok kesungguhan isteri inginkan SIHAT zahir dan batin. Biar isteri melihat betapa bersungguh-sungguhnya cinta hati mereka menyokong usaha TTC ini.

Yang ketiga,  saya telah memohon kebenaran Makcik yang membantu kami. Cuma beliau memohon hanya Whatsapp sahaja kepada beliau. Tak perlu telefon, biarlah beliau yang tentukan. Bukan apa, takut-takut beliau sedang merawat dan panggilan kita mengganggu beliau yang sedang membantu orang.

Yang keempat, saya mohon agar semua berikan maklumat berikut kepada saya untuk saya sampaikan kepada beliau. Emailkan ya kepada tryingtoconceive2012@gmail.com.

1. Nama isteri
2. Nama suami
3. Nama ibu isteri
4. Nama ibu suami
5. Lokasi

Yang kelima, untuk makluman beliau tinggal di SHAH ALAM. Proses perubatan dilakukan di rumah 'pesakit'. Lagi bagus kalau ada en suite bathroom dalam bilik. Maksud saya, macam Master Bedroom kan ada bilik air dalam tu? Nanti beliau akan terangkan proses rawatan, cara, penyediaan bahan dan yuran.

Yang keenam, saya doakan agar usaha kita semua diberkati Allah serta dimudahkan segala urusan kita di dunia dan akhirat. Ameen.

Email ya. tryingtoconceive2012@gmail.com.

Tuesday, 5 November 2013

Magnet

Something I learnt yesterday.

In order to succeed in life, you have to be a MAGNET.

Magnet - Menarik perkara-perkara yang kita mahukan.

Magnet keberkatan, magnet kebahagiaan, magnet kesihatan, magnet kekayaan dan magnet kejayaan. Di dunia dan akhirat.

Understand the M-A-G-N-E-T.

M - MATLAMAT/GOAL SETTING

A - ATTRACTION/ATTITUDE

G - GIGIH/GO GETTER

N - NETWORK

E - ELMU/EMOTION

T - TINDAKAN & TAWAKAL