Tuesday, 22 May 2012

Putus asa

Jangan begitu rakan-rakan sekalian. Kita kena bersyukur kerana kita diuji. Kerana Allah ingat pada kita, 
sayang pada kita. Sekarang kita kena bersabar dan bersolat. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita.

Ayat terakhir dari Surah Al-Imran, ayat 200 .


Maksudnya: "Wahai orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan), dan kuatkanlah kesabaran kamu (lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan), dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah, supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan)."

Saya dapat dari blog ini. Thanks sis.

Wednesday, 9 May 2012

Gossip Panas...


Thursday, 3 May 2012

Semalam adalah kenangan

Yesterday started great for me. I managed to do some charity work. Felt great about it. But it all ended at about 5pm.

I was hurt by the accusation. A simple sentence sliced my heart. But I was strong. I managed not to succumb to cry when driving. But once reach home, the tears started to drop.

Terus naik katil dan tersedu-sedan. About 5 minutes, I woke up and take a bath, with hope to cool down and stop hurting. But tak jalan. My last bilasan mandi, I mandi dengan air garam, hoping that my aura akan ok. Tapi tak jalan. Took my ablution and straight away bentang sejadah and pakai telekung. Tried to recite zikr. Dapat tapi dalam teresak-esak. Tak pernah rasa sesedih ini. Putus cinta pun tak macam ni, I tell you. Siap doa agar buangkanlah rasa kecil hati ni, tapi Allah duga I lagi.

Husband balik, dia peluk I. Tried to console me tapi knowing his wife, lagi dia pujuk lagi I nanges. huhu. Then I cooled down kejap. Bila tengok I dah tenang, dia tanya, but questions dia just like 'yes' 'no' la. Tapi I nangis lagi. Sedih sangat sampai tak boleh cakap tentang hal tu.

After solat Maghrib, I baring atas katil. Tak lama I tertidur. Mata memang bengkak ar, tak yah cakap. Tapi bila bangun pagi tadi, masih mengantuk lagi. Then my mom called. Instinct ibu kan? Tau aje anak dia dalam kesedihan. Cakap ngan my mom terus nangis. Tapi dah boleh cerita walaupun teresak-esak :p

My mom beri kata-kata semangat and strategies to counterstrike :). Then kat office, husband sms kata-kata hikmah dia lagi. Kalau ikutkan hati, memang taknak datang. Tapi my mom kata kena kuatkan semangat. Kalau ikutkan hati, resign 24 jam. Tapi I takde sampai RM15k untuk 3-months notice :(.

Alhamdulillah, kebenaran terbukti hari ini. And I counterstrike dengan email yang memuaskan hati I. Kata-kata I tak kasar, tapi tegas dan berhemah. Good job, Mrs Ark :)