Sunday, 6 October 2013

Motivator

It has been three weeks. Three weeks after we finished the treatment.

I feel better now. No throbbing headache, no more demam panas. Only feeling lethargic. Lesu letih tak bermaya. Boleh dahlah naik office first floor tapi bila tiba atas tu kena stop dulu. Not because of short breath tapi pening sampai nak pitam.

Boleh buat kerja, but not too fast. Buat satu, break and relax kejap. Then sambung balik. It has been that way.

Today, we went to my office. Kena pindah bilik so the admin group dah tolong transfer most of my big things macam computer, files and small racks.

I just had to transfer old files and project files. Mana yang tak muat kena masuk storage. So I brought along my husband. Orang kuat I. Hihi.

Actually,  we do great things if we do it together. So sangatlah mudah penghijrahan tadi. Store yang padat tu pun boleh kami kemaskan sedikit untuk masukkan fail-fail lama.

Tadi pun sebenarnya terasa lelah dan lembik sebab tak kuat. But my husband cakap "Ayang kena lawan yang. Kena kuat". So I did just that.  Rest untuk minum air je and continued the kemas and susun thingy.

Selama I sakit dan in recovery period, my hubby tak pernah sebut apa-apa pun. Apa yang I minta tolong, semua dia buatkan. Buatkan air bila I don't have any selera to eat. Sidaikan baju even though I cakap I nak sidai. Basuh toilets without me asking him. Syukur sangat pada Allah.

So when he asked me to be strong, I just did. Alhamdulillah sangat.

I dah boleh basuh pinggan. Dah larat nak buat air dan hidang foods on the table.

He is my motivator. My mentor. My best friend. My partner in life. My partner in our business.

Thank you Allah! 

3 comments:

  1. Mrs ARK, x sihat since berubat hr tu ke? Syafakillah.... Moga Allah beri kesembuhan dan permudahkn urusan mrs ARK. Amin...

    ReplyDelete
  2. Sweet tooth.

    Ameen. Thank you sayang. You have such a great heart.

    Semoga Allah memakbulkan doa kita semua. Ameen.

    ReplyDelete
  3. Get well soon Mrs ARK...Mujur ada husband..Sekarang ni musim demam kan? I pun baru semubuh demam teruk a week ago..Rasa bahagia betul bila dah sihat ni..

    ReplyDelete