Saturday, 12 October 2013

One month

One month has passed since I did the alternative treatment.

Alhamdulillah.  Getting better. Dah kurang rasa penat. Dah boleh start buat kerja dapur. Kerja rumah.

Cuma kena tahu limit. Kalau dah penat, jangan overdo. Nanti macam nak pitam.

Satu je belum boleh lagi. Bau tumisan tu tak boleh lagi. Tried this morning masak nasi goreng. Dari awal dah tutup hidung. Half way husband take over. Daku masuk bilik tutup pintu baring atas katil. But he's happy dapat makan homecook food.

I have to lebih banyak buat amalan yang dekatkan diri dengan Allah. Zikir. Solat awal waktu. Bangun malam solat sunat. Bersedekah.

Sebab ada rasa ada rasa macam qorin tu cuba untuk ganggu I lagi. Macam mana I tau? I leka. Kadang solat pun dah nak akhir waktu. Zikir pun tak konsisten.

Semoga Allah mengampunkan dosa dan memudahkan semua urusan kita. Ameen.

3 comments:

  1. Mrs ARK, dulu masa kena 'tumpang' i can feel something different with me. I rasa sedih bila i baca ayat quran. Nangis teresak esak bila i baca yasin... after berubat, alhamdulillah... lega perasaan tu. Amalkan bacaan ma'surat... InshaAllah, Allah berikan perlindungan... Smg cepat sembuh....Shafakillah....Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sweet Tooth.

      Al-ma'thurat ya. Insya-allah mudah dilaksanakan. Thanks dear. Ameen.

      Delete
    2. Sweeth Tooth & Mrs ARK: Semoga dipermudahkan..I think bila husband cuti pun I nak do this kind of treatment..Pray for me k..

      Delete