Thursday, 3 May 2012

Semalam adalah kenangan

Yesterday started great for me. I managed to do some charity work. Felt great about it. But it all ended at about 5pm.

I was hurt by the accusation. A simple sentence sliced my heart. But I was strong. I managed not to succumb to cry when driving. But once reach home, the tears started to drop.

Terus naik katil dan tersedu-sedan. About 5 minutes, I woke up and take a bath, with hope to cool down and stop hurting. But tak jalan. My last bilasan mandi, I mandi dengan air garam, hoping that my aura akan ok. Tapi tak jalan. Took my ablution and straight away bentang sejadah and pakai telekung. Tried to recite zikr. Dapat tapi dalam teresak-esak. Tak pernah rasa sesedih ini. Putus cinta pun tak macam ni, I tell you. Siap doa agar buangkanlah rasa kecil hati ni, tapi Allah duga I lagi.

Husband balik, dia peluk I. Tried to console me tapi knowing his wife, lagi dia pujuk lagi I nanges. huhu. Then I cooled down kejap. Bila tengok I dah tenang, dia tanya, but questions dia just like 'yes' 'no' la. Tapi I nangis lagi. Sedih sangat sampai tak boleh cakap tentang hal tu.

After solat Maghrib, I baring atas katil. Tak lama I tertidur. Mata memang bengkak ar, tak yah cakap. Tapi bila bangun pagi tadi, masih mengantuk lagi. Then my mom called. Instinct ibu kan? Tau aje anak dia dalam kesedihan. Cakap ngan my mom terus nangis. Tapi dah boleh cerita walaupun teresak-esak :p

My mom beri kata-kata semangat and strategies to counterstrike :). Then kat office, husband sms kata-kata hikmah dia lagi. Kalau ikutkan hati, memang taknak datang. Tapi my mom kata kena kuatkan semangat. Kalau ikutkan hati, resign 24 jam. Tapi I takde sampai RM15k untuk 3-months notice :(.

Alhamdulillah, kebenaran terbukti hari ini. And I counterstrike dengan email yang memuaskan hati I. Kata-kata I tak kasar, tapi tegas dan berhemah. Good job, Mrs Ark :)

2 comments:

  1. salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  2. Hi Sherwieyna Muzzawer,

    Selamat berkenalan.

    ReplyDelete